Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Dagarna går

Plats: Bilen, utanför Biltema.
Väder: Det har varit en strålande och varm dag.
Humör: Bra.
Tankar: Tänk om Hundar Utan Hem inte hade räddat Bellsan. Då hade hon inte funnits nu. Denna underbara och alldeles oskyldiga lilla tjej. Vi är så glada över att vi beslöt oss för att adoptera.
Gjort: Badat. Pysslat. Myst. Badat igen. Varit hemma i Bergen en sväng. Handlat. Snart på Blåbärsstället igen.
Gör: Väntar på Hero.
Planerar att göra: Äta. Sedan till Blåbärsstället.
Outfit: Linne & shorts.
Bra: Bella. Sommaren. Semester. Hero.

Dagarna går. Nu har vi haft Bellsan i en vecka. Vi har hängt mest på Blåbärsstället. Vi har badat, myst och pysslat. Toaletten är inkopplad. Varmvattenberedaren likaså. Tvättstället är uppe. Och fläkten. Taket är målat. Det är fortfarande en del kvar, men det går framåt. Det tveklöst bästa är att toaletten är inkopplad och det var också den som prioriterades. Resten är sekundärt.

I lördags fotograferade vi bröllop hela dagen. Empan & Martin var på Bells- och stugintroduktion i fredags, sedan passade de Bellsan på Blåbärsstället hela lördagen. Egentligen skulle Bella ha varit hos Robert, hennes jourhem där vi hämtade henne. Det var nämligen dealen för att vi skulle kunna hämta henne i tisdags, att han kunde passa henne på lördagen eftersom vi skulle fotografera hela dagen och kvällen. Annars hade vi inte hämtat henne förrän i förrgår. Men den här tjommen hörde av sig till organisationen(!) och sade att han tyckte att det skulle kännas jobbigt att skiljas från henne igen (bullshit), så att organisationen fick ringa och fråga om vi kunde lösa det på något annat sätt… Det märktes tydligt att hon som ringde inte var imponerad av honom och sade att han ju fick stå för sitt ord om det inte löste sig. Men efter det kändes det inte bra att lämna Bellsan hos honom, samtidigt som vi inte ville lämna henne till ytterligare ett nytt ställe såhär i början, så vi frågade E&M om de kunde passa henne på Blåbärsstället. Där “finns” ju vi i alla dofter osv, så det kändes bättre. Och det blev väldigt bra. Vi åkte dit på natten när vi var klara med fotograferingen och Bellsan blev överlycklig.

I söndags och igår har jag varit hemma i Borgen på dagarna. Pysslat med bilder osv. Hero har grejat på Blåbärsstället och myst med Bells. Henne har det iaf inte gått någon nöd på, även om hon till en början blir gnällig när någon av oss försvinner iväg. Sedan blir hon överlycklig när vi kommer tillbaks. Vi har hittills inte börjat med ensamträning, men det ska vi också göra. Vi vill dock först att hon ska känna sig trygg och “hemma”. Både med oss, i Borgen och på Blåbärsstället.

Vi har, om allt funkar för Bellas del (peppar-peppar), fått dagisplats till henne på stället där vi helst vill ha henne. Dels är det ett bra läge för oss rent logistiskt, dels drivs det dagiset av Emma & Katta som tidigare jobbade dagiset där Xena gick. Och de är båda jättebra. Jag hoppas verkligen att det ska funka och att hon tycker att det är lika kul att gå på dagis som Xena tyckte, annars får vi försöka hitta en dagmatte åt henne. Men Bella gillar andra hundar, precis som Xenisen, så jag tror att det ska gå bra.

Bellsan älskar att bada, precis som Xenisen, och kastar sig ut från klipporna utan minsta tvekan. Ibland innan vi har hunnit hoppa. Det är väldigt mysigt. Idag har vi badat alla tre, både under förmiddagen och eftermiddagen. 24 grader i vattnet. Så skönt!
image

image

image

image

image

image

image

image

image

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1