Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Carl Gustav 3000 Spec

Det är lite lustigt. Jag hade egentligen inte alls tänkt köpa vapen till att börja med, utan tänkte nöja mig med att låna pappas extrabössa vid tillfälle. Jag är ju inte ens säker på att jag vill jaga älg över huvud taget – jag vet inte om det är min melodi att sitta tyst och stilla på en stubbe i skogen i flera timmar. Men nu har jag visst betalt handpenning och snart även skickat iväg licensansökan till polisen. Ja, via pappa då, såklart. Det är han som har sett ut studsaren på Blocket, han som har ringt på annonsen och han som har känt på den. Och den finns i Skåne. Det är hur som helst en vacker och välvårdad bössa från början av 90-talet. En Carl Gustav 3000 Spec .308 Winchester med förkortad pipa och kolv, vilket nog blir perfekt för mig. Den är komplett med kikarsikte och smidig att repetera. Jag tror att den blir skitbra. Bara den har en mjuk avtryckare – den oroar jag mig nog mest för (om avtryckaren är för hård “vinglar” man när man ska skjuta och träffar sämre). Men det ger sig.

Det var kulgevär det. Jag har inga sådana planer i dagsläget, men om jag någon gång ska skaffa en hagelbössa så ska jag prova ut den själv och inte låta pappa impulsköpa en åt mig. Där är det betydligt viktigare att den passar mig rent fysiskt, så att det snabbt och automagiskt blir en bra anläggning. Det är inte lika noga när det gäller kulgevär, även om det såklart är en fördel om det ligger bra.

Hero har också beställt en älgstudsare, en Tikka T3 Lite .308 Winchester. Fast han köper den ny från butik. Och till min raka motsats har han satt sig väl in i vapensvängen och läst i timtals på nätet. Timtals.

Vi har fyllt i våra licensansökningar och när de blir godkända inom sisådär en dryg månad så kan vi ta hem gevären. Om vapenskåpet vi fick i julklapp har hittat fram tills dess.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1