Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

BLW

Torsdag och en föräldraledig kollega kom förbi med sin tremånaders Calle. Trevligt!

Numera rullar Piggelinaren kontrollerat fram och tillbaka från både rygg och mage. Att inte kunna krypa är frustrerande – hon liknar mest en liten mask som snarare tar sig bakåt än framåt. Hon sitter själv utan stöd kortare stunder, men behöver fortfarande jobba på balansen. “Easy peasy lemon squeezy.” Och att sitta i matstolen är skoj.

Glad som en speleman i sin stol.

Piggelin fick testa mat på riktigt för första gången. Mango. Klurigt (framför allt halt), men det gick ändå över all förväntan!

Att testa nya grejer, som att äta själv, tar på krafterna. Förmiddagslur.

Eftermiddagslur.

Mmmm… Mango. (Tänker på den gamla goda reklamen för en viss mjölkchoklad.)

Även när det gäller mat testar vi “ett nytt påfund”, nämligen BLW – Baby Led Weaning. I korta drag går det ut på att bebisen inte blir matad med puréer osv, utan lär sig äta på egen hand och därmed även bestämmer takten för hur snabbt/långsamt hen vill avvänjas från amningen. Om bebisen inte sätter i halsen och andra frågor går det att läsa om på bland annat blw.nu (just angående att sätta i halsen finns under avsnittet “säkerhet“).

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1