Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

*Att köpa en stjärna*

Den 29 september 2014 11:35 skrev Jonas Carp | wirkungsvoll GmbH <j.carp@wirkungsvoll.de>:

Hej J,

Jag jobbar på en online-marketingagentur i Hamburg och är ansvarig för den svenska marknaden. På uppdrag av en klient söker jag intressanta bloggar och magasin för att marknadsföra deras nya plattform och är väldigt intresserad av din sajt.

Jag undrar ifall du erbjuder annonsutrymme på din sajt och om du kommer fortsätta att uppdatera bloggen? Klienten säljer stjärnor (alltså riktiga stjärnor) där man kan döpa stjärnan i sitt eget namn, få stjärncertifikat, gåvomapp samt ytterligare några tilläggsprodukter i de olika paketen. Stjärnan blir även registrerad i det internationella stjärnregistret. Produkten är alltså väldigt romantisk och passar som gåva vid t.ex. bröllop, dop, födelsedagar, jubileum, högtider, mors- eller farsdag.

Jag tycker att din sajt är precis rätt forum för den här produkten och är intresserad av att köpa ett sponsrat inlägg? Inlägget i sig behöver inte bara handla om produkten ovan utan kan även ha en bredare inriktning, t.ex. tips på bröllopsgåvor.

Jag skickar gärna mer information och ett erbjudande!

Vänligen,
Jonas Carp

—-

Hej Jonas!

Tack för ditt mail! Jag har bloggat sedan 2005 och har inga planer på att lägga ner den.

Det är såklart en kul grej att äga en stjärna, men jag blir lite skeptisk och har några frågor angående köpet. Hur kan man sälja en stjärna – dvs hur vet man att den är till salu till att börja med? Vem är det som påstår att hen äger universum och alltså säljer stjärnor? Vad händer om det är någon annan som hävdar att hen äger stjärnan – blir det stjärnornas krig då? Om jag skulle köpa jorden, Tellus*, vem skulle jag köpa den av då? Och hur många skulle erkänna mitt ägarskap?

Jag ser fram emot ditt svar!

Vänliga hälsningar
J

*Tellus är förvisso ingen stjärna, men jag tänker att samma princip borde kunna tillämpas – right?

Hej J,

Tack för snabbt svar!

Det du köper är egentligen den symboliska handlingen att namnge (döpa) en stjärna. Det är vad vår klient säljer på ett roligt och vackert sätt. Stjärnan registreras i det internationella stjärnregistret. Det uppstår alltså aldrig några konflikter när en stjärna säljs. Att köpa Tellus vet jag inte om det är möjligt Då försvinner ju även det romantiska momentet eftersom du inte kan se stjärnan på himlen, eftersom vi befinner oss på Tellus.

Klienten är kopaenstjarna.se. Du får gärna kika omkring lite på deras sajt och sen bestämma dig om du är intresserad.

Jag kan erbjuda 1400 SEK (exkl moms) för ett inlägg.

Mvh Jonas

Åh, men jag tycker att Tellus är den vackraste platsen i hela universum – så jag vill hellre köpa den, återkom när jag kan göra det!

I övrigt är jag rädd för att jag är lite för mycket av en realist och tycker även att det är falsk marknadsföring att säga att man “köper en stjärna”. Trovärdighet är A och O för mig, så jag tackar för erbjudandet men tackar nej. Om det inte är så att jag får köpa jorden dvs.

Allt gott,
J

Hej igen,

Okej vad synd, men jag respekterar det givetvis!

Det var aldrig tanken att försöka sälja någonting till dig utan endast att köpa annonsutrymme.

Mvh Jonas

Trovärdighet är A och O för mig gentemot mina läsare, så jag kan omöjligt rekommendera en produkt jag själv inte skulle köpa. Något jag önskar att fler bloggare stod för! Men den dag jag får köpa Tellus får du gärna hojta till!

Tack och bock – lycka till!
Mvh, J

PS1. Det här är INTE publicerat “i samarbete med” kopaenstjarna.se.

PS2. Tänk på det här när ni ser saker rekommenderade i bloggar osv på nätet. Jag skulle alltså få 1750 kr för att skriva ett fjuttigt inlägg och länka till sajten. Hyfsad timpenning ändå. Enligt svensk lag MÅSTE man skriva ut att det är en köpt annons, men det görs väldigt sällan. Enligt svensk lag måste man också redovisa (till Skatteverket) pengar, hårspray, startplatser, kläder, smink, cyklar, barnvagnar osv som man får i utbyte mot en länkning eller två, men inte heller det görs så ofta (förmodligen för att de flesta inte ens vet om det). Fullt förståeligt, för då måste man ju betala skatt. Och av de erbjudna 1750 kronorna, skulle det bara bli ungefär 612 kronor kvar (ca 35%) efter att skatt och egenavgifter är betalda. Det är det kanske inte riktigt värt att sälja sin själ för.

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1