Felicitas – lyckans, skrattets & nöjenas gudinna » Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

Nedvarvning

Nu är vi framme i Phnom Penh, efter mellanlandning i Bangkok. Vi var en timme sena ut från Arlanda, men vi hade gott om tid för transfer så det var inga problem. Det blev ingen sömn för mig alls på planet till Bangkok, men på den korta flygningen till Phnom Penh blundade jag en liten stund. Anledningen till att jag inte sov, var att jag satt och gjorde klart några rapporter som jag var tvungen att få färdiga.

Vi tog en mopedtaxi en halvtimme från flygplatsen till hotellet, Skyline Boutique hotel, vilket vi hade bokat i sista stund på Arlanda. Där blev vi uppgraderade till ett bättre rum och jag satte mig för att få iväg de där rapporterna jag hade gjort klart på flyget. Två och en halv timme tog det i ren väntetid (bortsett från kanske femton musklick) att exportera ut dem ur våra system och maila till rätt personer (pga instabilt och långsamt internet). En procedur som normalt skulle tagit mig kanske tio minuter.

Hero läste på lite medan jag jobbade, men han somnade till slut på sängen. Vid 14 Kambodjansk tid var jag klar och gjorde Hero sällskap i ett par timmar på sängen. Strax före 17 klev vi upp och kom ut på stan.

Det är mycket folk som rör sig och människor känns väldigt vänliga och hänsynsfulla rent generellt. Trafiken är en intressant historia, med merparten vespor och mopeder.

Vi strosade omkring och har nu hamnat på en rooftop-bar, där vi nöjde oss med en enklare måltid.
image
image

Bellan är för övrigt på kollo hos dagisfröken, Katta. Vi saknar henne och hoppas att hon saknar oss också, lite sådär lagom mycket (vi vill ju såklart att hon mår bra, men vill gärna vara lite saknade 🙂 ).

Din mail publiceras aldrig. Dessa fält måste fyllas i *

*

*

UA-33757185-1